Thomas St Playground

Client:

Bayside City Council

Category:

Public Space, Playground, Open Space

Landscape Architect:

Ric McConaghy & Justin Staggard

Location:

VIC

Completed:

2021

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
 

Description:

Glascott Landscape & Civil worked closely with Bayside City Council to upgrade the 1980’s much-loved community space in Hampton Victoria, to align with current and modern amenity.

The Park is the first fully inclusive play space in Bayside. The Key elements include a new castle and extensive accessible play equipment, a senior’s exercise area, picnic shelters, a Changing Places and public toilet facility.

The centrepiece of the playground is a timber castle, which carries forward the theme of the current fort/castle. Turrets from the existing fort has been re-purposed in the new design, and wood and natural materials will feature throughout.

Extensive planting, sensory stimulation and unstructured play has ben undertaken. Align with a 500-metre walking path around the park with picnic shelters, a new toilet and change block, water bubblers and shady trees.